آشنایی ‌باغذاهای‌ محلی لر زبان ها

 

 کباب بروجردی

 

کباب بروجرد یکی از غذاهای دلپذیراست که طعم خوب آن زبانزد مردم شده و به‌نوعی یکی از باکیفیت‌ترین کباب‌های ایران محسوب می‌شود.

 

 

در بروجرد کباب‌های مختلفی مانند کوبیده، برگ وچنجه همراه با نان سنگک، دوغ محلی و سبزی‌ها خاطره ماندگاری در ذهن مردم به‌جا گذاشته است.

 

 آش گوشت خرم‌آباد

 

آش گوشت یا زیر برنجی یکی از غذاهای رسمی و محلی لرستان محسوب می‌شود مردم این منطقه در اکثر جشن‌های عروسی سایر مراسم‌ها از آن استفاده می‌کنند.

 

زیر برنجی یا همان چلو گوشت غذای موردعلاقه بسیاری از مردم است و در مراسم‌ها آش گوشت را در سینی بزرگی که به‌اصطلاح لُری به آن مجمع می‌گویند می‌کشند.

 

 آش شله ماش دورود

 

آش شله ماش یکی از غذاهای محلی شهرستان دورود است که برای تهیه آن از لوبیاچیتی،‌‌ ماش،‌ عدس، ‌برنج،‌پیاز، آب‌گوشت، کشک، زعفران نعناع داغ درست می‌شود.

 

 

 

 آش کلونک الیگودرز

 

درتر منطقه‌ای با توجه به اقلیم شرایط جغرافیایی غذاهای متنوعی طبخ می‌شود‌‌، برای نمونه آش کلونک یکی از غذاهای سنتی شهرستان الیگودرز است که فقط فصل بهار‌دراین منطقه طبخ می‌شود.

 

آش کلونک الیگودرز از گیاه که به‌طور خودرو در فصل بهار در این منطقه می‌روید تهیه می‌شود طرفداران زیادی دارد.

 

 دلمه برگ مو بروجرد

 

دلمه برگ مویکی دیگر از غذاهای خوشمزه شهرستان بروجرد است که برای تهیه آن علاوه بر مواد معمول دلمه از باقلا، ماست و روغن حیوانی استفاده می‌شود.

 

 

 شامی کوو خرم‌آباد

 

شامی کوو یکی از غذاهای محلی خرم‌آباد، همان شامی است فقط در طبخ آن علاوه بر گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی و تخم‌مرغ از رب انار، سبزی‌های معطر مغز گردو هم استفاده می‌شود.

 

 آش ترخینه:

 

آش ترخینه (کشکینه) به‌عنوان یکی از غذاهای سنتی لرستان از مخلوط گندم دوغ خشک تهیه و در روزهای سرد سال از آن استفاده بیشتری می‌شود.این اغذا همچنین برای درمان سرما خوردگی نیز مفید است

 

 سُغدو

 

سُغدو یکی دیگر از غذای محلی است که با برنج، شکمبه گوسفند، آلوبخارا، گردو، روغن، آب و ادویه درست می‌شود و برای تهیه آن مواد را در شکنبه به ریخته و آن را با نخ و سوزن می‌دوزند و با حرارت ملایم می‌پزند.

 

 

 گله ریزه بروجرد

 

گله ریزه به‌عنوان یکی از غذاهای سنتی بروجرد‌ از گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی، نخود، پیاز، آرد نخود یا گندم، رب گوجه‌فرنگی، نمک و سبزی خشک معطر تهیه می‌شود.

 

 خورش کلیه‌ترش

 

یکی دیگر از غذاهای محلی لرستان خورش کلیه‌ترش است که برای طبخ آن از گوشت گوسفند، سیب‌زمینی، رب انار، پیاز، نمک،‌ زردچوبه وفلفل تهیه می‌شود.

 

 آش دوغ لُری

 

آش دوغ لری از غذاهای خوشمزه محلی است که طرفداران زیادی دارد مردم این منطقه برای تهیه آن گوشت چرخ‌کرده، جو، نخود، سبزی،‌ برنج استفاده می‌کنند.

 

 

 آش پرشکه

 

آش پرشکه یکی از غذاهای گرم لرستان است و ‌‌مردم معمولاً در روزهای سرد سال بیشتر آماده می‌کنند و برای پخت آن از عدس، سبزی بلوک، آرد گندم، کشک، نمک و ادویه استفاده می‌شود.

 

دنو رو

 

 دو رو (آش دندانی) درواقع نوعی سوپ یا آش لری است که مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند و اعتقاددارند که اگر این آش همان موقع روییدن دندان کودک پخته نشود در بزرگ‌سالی دچار دو بچه می‌شود.

 

پختن این نوع غذا برای مردم این منطقه بیشتر جنبه آیینی دارد و پس از درست کردن دو رو به نشانه جشن و شادی مقداری از آن را به همسایه هدیه می‌دهند و در عوض همسایه نیز به‌منزله سلامتی نوزاد هدیه‌ای به کودک می‌دهد.

 

مردم لرستان برای پخت دو رو از گندم، لوبیا، نخود،‌عدس باقلا استفاده می‌کنند.

 

 

 چزنک رغو

 

این غذا از نان فطیر و روغن حیوانی درست می‌شود و برای تهیه آن خمیر آبکی و نرم را روی ساج یا تاوه با دست پهن می‌کنند تا برشته شود.

 

بعد از پشت‌ورو کردن، نان داغ آماده‌شده را بلافاصله داخل ظرفی قرار می‌دهند چند قاشق روغن حیوانی به همراه شیره یا خاکه قند به آن اضافه می‌شود.

 

 نان گرده

 

گرده یکی دیگر از نان‌های سنتی مردم لر زبان است که برای پخت آن از آرد، پیاز نگینی ُخردشده، زردچوبه، رازیانه، نمک، آب استفاده می‌شود.

 

موضوعات: مختلف  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...