شخصيت حضرت فـاطمه معصومه (س)

حضرت معصومه(س) درطول 18 يا 28 سال عمر مبارک خود در عرصه‌هاي علمي چون؛ حديث، تفسير، کلام و فقه سرآمد عمر خود و پاسخگوي شيعيان بودند و هنگامي که شيعيان پاسخ هاي حضرت معصومه (س) را به حضرت امام موسي کاظم(ع) ارائه کردند، ايشان همان جمله حضرت رسول اکرم(ص) در شان حضرت فاطمه زهرا(س) را گفتند يعني؛ “فداها ابوها” پدرش به فدايش.

جهـاد علـمي حضرت معصومه (س)

جهاد علمي حضرت معصومه(س) ؛دفاع مستند و مستدل از ولايت و امامت است . اين نقش مهم ايشان باعث شده بود تا 40 سال قبل از ميلاد مبارکش جد بزرگوارش حضرت امام صادق(ع) انتظار او را مي‌کشيد.

اسامي و القاب حضرت معصومه (س)

 

دختر بزرگوار امام موسي بن جعفر عليه السلام ، همنام حضرت زهراست و فاطمه ناميده شده است. حضرت معصومه عليهاالسلام نيز چون فاطمه زهرا عليهاالسلام داراي مقام شفاعت است و احتمالاً ناميده شدن وي به فاطمه، بي ارتباط با اين مقام نيست. 

معصوم به معنايي که در مورد پيامبران و امامان به کار مي رود نبوده، امّا ايشان داراي طهارت روح و کمالات معنوي بالايي بودند، بظوريکه به واسطه اين بانوي گرامي، بسياري از شيعيان داخل بهشت مي شوند. امام صادق عليه السلام در اين باره مي فرمايد: «آگاه باشيد بهشت هشت در دارد که سه تا از آن ها به سوي قم باز مي شود. در آنجا بانويي دفن خواهد شد که از فرزندان من، و نامش فاطمه دختر موسي عليه السلام است. به شفاعت او همه شيعيان داخل بهشت مي شوند».

حضرت فاطمه معصومه عليهاالسلام ، هموراه غرق در عبادت بود. ايشان از آلودگي به گناهان و زشتي ها پيراسته بود، عصمت مادرش زهرا عليهاالسلام در او تجلي يافته بود. براساس پاره اي از روايات، لقب معصومه از سوي امام رضا عليه السلام به اين بانو داده شد.

کريمه اهل بيت

از حضرت معصومه عليهاالسلام در زبان دانشمندان و فقهاي شيعه، به کريمه اهل بيت ياد مي شود. از ميان بانوان اهل بيت، اين نام زيبا تنها به فاطمه معصومه عليهاالسلام اختصاص يافته است. براساس رؤياي صادق و صحيح نسب شناس گران قدر مرحوم آيت اللّه مرعشي که با دعا و راز و نياز، تلاش پيگيري را براي يافتن قبر پاک حضرت زهرا عليهاالسلام آغاز کرده بود، امام صادق عليه السلام به ايشان فرمود: «عليک بکريمة اهل البيت؛ بر تو باد به کريمه اهل بيت».

القاب حضرت معصومه عليهاالسلام

براي حضرت معصومه عليهاالسلام سه زيارت نامه ذکر شد که فقط يکي از آنها مشهور است. اسامي و لقب هايي که براي حضرت معصومه عليهاالسلام در دو زيارتنامه غير مشهور آمده، اين چنين است:طاهره (پاکيزه)، حميده(ستوده)، بِرّه (نيکوکار)، رشيده (رشديافته)، تقيه (پرهيزکار)، رضيه (خشنود از خدا)، مرضيه (مورد رضايت خدا)، سيده صديقه (بانوي بسيار راستگو) و سيده رضيه مرضيه (بانوي خشنود از خدا و مورد رضاي او.)

 

موضوعات: اهل بیت(ع)  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...