«سلام و درود» |
... |
طبق معمول، از خودشان تعاریف غلطی ارائه داده و سپس به آن تعاریف خود میتازند! و البته هیچ قصدی به جز تهاجم علیه فرهنگ اسلامی ندارند، و الاّ برایشان هیچ فرقی ندارد که “درود” بگویند، یا “های” – امروزه درصد بالایی از کلمات متعارف در گفتار ما انگلیسی است که سابقه جنگها، مسلمان کشی و سلطهاش بر این مملکت کم نیست و هنوز دشمنی امریکا و بریتانیای انگلیسی زبان، نه تنها ادامه دارد، بلکه تشدید نیز شده است؛ اما در اذهان، جنگ بین «سلام و درود» راه میاندازند!
*- چون معنای “سلام” را ندانست، آن را عربی خواند و غلط معنی کرد و به تاریخ جنگهای عربی متصل نمود تا احساسات را بر شناخت غلبه دهد، و چون معنای “درود” را نیز ندانست، برایش قصه تعریف کرد که چه زمانی به کسی درود میفرستید و حاوی عشق محبت و انرژی مثبت شماست!
*- گفته است که “سلام” از ریشه “سلم” به معنای تسلیم و سر فرود آوردن است! در حالی که “سلام” از نامهای خداوند متعال است که نه تسلیم کسی میشود و نه سر فرود میآورد.
« هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُالْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ » (الحشر، 23)
ترجمه: اوست خدايى كه جز او معبودى نيست، ملك است (سلطان فرمانرواى جهان هستى است)، قدوس است (منزه و پاك از هر عيب و نقص و شريك و فرزند است) سلام است (ذاتش سالم از عيب، صفاتش سالم از نقص و افعالش سالم از شر است) مؤمن است (توحيدگوى خود، مؤمن به حقيقت ذات و صفات خويش و ايمنىبخش از هر ظلم و بدى است) مهيمن است (امين، مسلط و فائق بر همه چيز، حافظ همه هستى و مراقب همه اشياء است) عزيز است (بىمثل و نظير، غالب شكستناپذير، و بخشنده عزت است) جبّار است (داراى شأنى عظيم، جبرانكننده هر شكست و ضرر، اصلاح گر حال موجودات و صاحب اراده قاهره بر اشياء است) متكبّر است (مستحق تعظيم و صاحب كبرياء و بزرگى باطنى و آشكار است)، منزه است خداوند از اينكه براى او شريك قرار مىدهند. (مرحوم آیتالله مشکینی رحمة الله علیه)
سلام:
الف - معنی سلام، یعنی “سلامتی"، و سلامتی یعنی “بی عیب و بیگزند شدن، دور شدن از هر نقصی و برخورداری از عافیت.
ب – نام خداوند متعال، “سلام” است، چرا که هستی و کمال محض میباشد و هیچ نیستی، نقص، حد، نیاز و کاستی به او راه ندارد.
ج – "اسلام” را از آن جهت “اسلام” نامیدند که آموزهها و برنامههایش از جانب “خداوندِ سلام"، و برای رشد و کمال فرد و جامعه و دور شدنشان از عیبها و نقصهای میباشد.
د – "اسلام” به معنای “تسلیم"، از آن جهت “اسلام” نامیده شده است که دوری از عیب و نقص، فقط با ایمان در قلب سلیم، و تسلیم به خداوند “سلام” محقق میگردد؛ نه با کفر، شرک، نفاق، تعلقات و محبت دنیا و متاع دنیا.
« وَإِنَّ مِن شِيعَتِهِ لَإِبْرَاهِيمَ * إِذْ جَاء رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ » (الصافات، 84)
ترجمه: به درستى كه ابراهيم يكى از پيروان اوست * آگاه كه با دلى سالم (وارسته از تعلقات و ناپاکیها) به درگاه پروردگارش شتافت.
سلام دعاست:
هنگامی که به کسی “سلام” گفته میشود، برای او به نام خدا، آرزوی سلامتی [جسم، روان، روح، دین، دنیا و آخرت] شده است که والاترین نمود برای خیر خواهی و محبت میباشد.
سلام در قرآن:
*- خداوند به بندگانش صالحش “سلام” میدهد؛ آیا العیاذ بالله مقابل آنها سر فرود آورده یا تسلیم شده است؟! یا برای آنان خیر، رشد، کمال و دروی از عیبها و نواقص را اراده نموده است؟
« سَلَامٌ عَلَى نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ / الصافات، 79» - «سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ / الصافات، 109» - «سَلَامٌ عَلَى مُوسَى وَهَارُونَ / الصافات، 120» - «وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ / الصافات، 181» - «سَلَامٌ عَلَى إِلْ يَاسِينَ / یس، 130».
*- خداوند علیم میفرماید که در مؤمنین در بهشت، گفتگوی لغو و بیهوده ندارند، بلکه به “سلام” میگویند «إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا / الواقعة، 26»؛ خب یعنی چه؟ یعنی مرتب مثل طوطی کلمه “سلام” را تکرار میکنند؟! یا یعنی به جز سخن حق و آنچه موجب رشد، کمال و بهجت است به یک دیگر نمیگویند؟
«لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيًّا » (مریم، 62)
ترجمه: در آنجا جز سلام و درود (از فرشتگان و از يكديگر) هرگز كلامى لغو و باطل نمىشنوند و براى آنها در آنجا روزيشان بامداد و شبانگاه (مهيّا) است.
*- از نامهای بهشت، “دارالسلام” است، یعنی جایگاه کمال و دور بودن از عیبها و نقصها و خلاص شدن از تعلقات فانی و بالتبع تباهی و فنا؛ و خداوند رحمان و رحیم، بندگانش را به چنین مقام و جایگاهی دعوت میکند:
« وَاللّهُ يَدْعُو إِلَى دَارِ السَّلاَمِ وَيَهْدِي مَن يَشَاء إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ » (یونس علیه السلام، 25)
ترجمه: و خدا [شما را] به سراى سلامت (بهشت سالم از فنا و زوال) فرا مىخواند، و هر كه را بخواهد به راه راست هدايت مىكند.
***- پس “سلام"، نام خدا و بهترین دعای خیر میباشد که خیر خواهی صادقانه نیز نمودِ محبت خالصانه میباشد.
درود:
“درود” را نیز چون معادل “سلام” در فارسی گرفتهاند، به همان معنای سلام، تحیت، آرزوی رحمت الهی و دعای خیر معنا کردهاند؛ وگرنه معانی دیگری نیز دارد، مانند: «چوب، تخته و درخت»؛ چنان که چوبتراش (نجار) را در فارسی «درودگر» میگویند. وقتی میگویند: «پدر خاقانی، به نام علی، در شروان، به شغل درودگری اشتغال داشت؛ یعنی چوبتراش و نجار بود» (رجوع شود به فرهنگ دهخدا، معین و …).
حذف سلام:
تلاش برای حذف کلمهی “سلام"، اختصاصی به برخی از منکران خدا و مخالفان دین اسلام در ایران ندارد که به بهانهی عربی بودن واژهاش به آن بتازند، بلکه یک تلاش هدفدار جهانی (و ماسونی) صورت گرفت که در پاورقی ذیل (مرتبط) به خوبی تشریح شده است.
فرم در حال بارگذاری ...